Herfstwandelingen Bertem

 

Bertem, de heimat van de Teussers (veekooplieden), ligt gelegen in de landstreek Dijleland.

Met zijn adembenemende vergezichten, bos- en natuurgebieden en markante gebouwen in de dorpskern, is Bertem absoluut een bezoekje waard! In de driehoek die gevormd wordt door Bertem, Winksele en Meerbeek, kan je wandelen door een landelijk gebied met veel afwisseling: gemengd loofbos, weiden, akkers, paardenweiden, holle wegen en speelbos.

Je stapt er hoofdzakelijk op onverharde landbouw- en boswegen en komt zo op plekken met plaatsnamen die het rijke landbouwverleden, het bosrijke – en heuvelende karakter van de streek in de verf zetten: Koeheide, Zwanenberg, Bertembos, Toverberg, Schapenheide, Hoogveld, Eikenbos, Grevensbos, Kiekendel, Kinderenbos, Slangepoel en Zavelberg.

  • Wanneer: zondag 16 oktober 2022 vanaf 7 uur tot 15 uur (vertrek) – aankomst tot 18 uur.
  • Waar: zaal de Cerkel, Tervuursesteenweg 164, 3060 Bertem.
  • Met de wagen: E40 afrit 22 Bertem – volg vandaar de pijlen tot aan de parking en volg de instructies van de parkeerwachters.
  • Met het openbaar vervoer: lijn Leuven-Kraainem (315) en lijn Leuven-Moorsel-Brussel (616), halte Oud Station Bertem, daarna nog 400 meter wandelen of halte Bertem Vanhaerenstraat, daarna nog 250 meter wandelen.

Hartelijk dank aan alle wandelaars die we op ons wandel-event mochten ontvangen. Wil je weten met hoeveel wandelaar jou wandelclub aanwezig was, klik dan hier.

Foto’s van het wandel-event vind je hier.