Herfstwandelingen Bertem

 

Bertem, de heimat van de Teussers (veekooplieden), ligt gelegen in de landstreek Dijleland. De fontein op het rondpunt langsheen de autostrade verwijst naar het “teussen” of bezegelen van de verkoop van koe of varken tussen boer en handelaar.

Met zijn adembenemende vergezichten, bos- en natuurgebieden en markante gebouwen in de dorpskern, is Bertem absoluut een bezoekje waard! In de driehoek die gevormd wordt door Bertem, Korbeek-Dijle en Meerbeek, kan je wandelen door een landelijk gebied met veel afwisseling: gemengd loofbos, weiden, akkers, paardenweiden, holle wegen en speelbos.

Je stapt er hoofdzakelijk op onverharde landbouw- en boswegen en komt zo op plekken met plaatsnamen die het rijke landbouwverleden, het bosrijke – en heuvelende karakter van de streek in de verf zetten:  den Tomme, Eikenbos, Grevensbos, Bertembos. Je wandelt ook door de Dijlevallei en langs het Zilvermeer in Oud-Heverlee.

  • Wanneer: zondag 15 oktober 2023 vanaf 7 uur tot 15 uur (vertrek) – aankomst tot 18 uur.
  • Waar: zaal de Cerkel, Tervuursesteenweg 164, 3060 Bertem.
  • Met de wagen: E40 afrit 22 Bertem – volg vandaar de pijlen tot aan de parking en volg de instructies van de parkeerwachters.
  • Met het openbaar vervoer: lijn Leuven-Kraainem (315) en lijn Leuven-Moorsel-Brussel (616), halte Oud Station Bertem, daarna nog 400 meter wandelen of halte Bertem Vanhaerenstraat, daarna nog 250 meter wandelen.

De gpx tracks kan je hier al bekijken evenals de Google kml tracks.

Foto’s van het wandel-event van 2022 vind je hier.

 

3