Herfstwandelingen Bertem

Onze volgende herfstwandelingen vinden plaats op 17 oktober 2021.

In 2020 konden onze Herfstwandelingen spijtig genoeg niet doorgaan zoals normaal. Wel boden we de wandelaars tussen vrijdag 16 oktober en woensdag 21 oktober twee afgepijlde wandelingen (zonder inschrijving / afstempeling). In 2021 keren we hopelijk terug naar een wandeldag vol stapplezier zoals vanouds!

 

EDITIE 2019: Op zondag 20 oktober 2019 mochten we 1010 wandelaars ontvangen voor onze Herfstwandelingen te Bertem. 

Bertem, de heimat van de Teussers, ligt gelegen in de landstreek Dijleland. Met zijn adembenemende vergezichten, bos- en natuurgebieden en markante gebouwen in de dorpskern, is Bertem absoluut een bezoekje waard!

Onze wandelingen gingen van start in zaal De Cerkel in Bertem met twee controleposten in de historische centra van Winksele en Meerbeek. In de driehoek die gevormd wordt door Bertem, Winksele en Meerbeek, wandelden we door een landelijk gebied met veel afwisseling: gemengd loofbos, weiden, akkers, paardenweiden, holle wegen en speelbos.  We stapten hoofdzakelijk op onverharde landbouw- en boswegen en kwamen op plekken met plaatsnamen die het rijke landbouwverleden, het bosrijke – en heuvelende karakter van de streek in de verf zetten: Koeheide, Zwanenberg, Bertembos, Toverberg, Schapenheide, Hoogveld, Eikenbos, Grevensbos, Kiekendel, Kinderenbos, Slangepoel en Zavelberg.

De volledige fotoreeks van onze 2019 editie vindt u hier.