Herfstwandelingen Bertem 20 oktober 2024

Bertem, de heimat van de Teussers (veekooplieden), gelegen in het Dijleland, doorsneden door de Voerbeek. De fontein op het rondpunt langsheen de autostrade verwijst naar het “teussen” of bezegelen van de verkoop van koe of varken tussen boer en handelaar.

Met zijn adembenemende vergezichten, bos- en natuurgebieden en markante gebouwen in de dorpskern, is Bertem absoluut een bezoekje waard!

Je wandelt hoofzakelijk door landelijk gebied met veel afwisseling: gemengd loofbos, weiden, akkers, paardenweiden, holle wegen en mooie vergezichten.

Onverharde landbouw- en boswegen leiden je naar plekken met plaatsnamen die het rijke landbouwverleden, het bosrijke en heuvelende karakter van de streek in de verf zetten.

  • Wanneer: zondag 20 oktober 2024 vanaf 7 uur tot 15 uur (vertrek) – aankomst tot 18 uur.
  • Waar: zaal de Cerkel, Tervuursesteenweg 164, 3060 Bertem.
  • Met de wagen: E40 afrit 22 Bertem – volg vandaar de pijlen tot aan de parking en volg de instructies van de parkeerwachters.
  • Met het openbaar vervoer: lijn Leuven-Kraainem (315) en lijn Leuven-Moorsel-Brussel (616), halte Oud Station Bertem, daarna nog 400 meter wandelen of halte Bertem Vanhaerenstraat, daarna nog 250 meter wandelen.

Foto’s van het wandel-event van 2023 vind je hier.