Zomertochten Huldenberg

 

Huldenberg ligt in het Dijleland, dat behoort tot de Groene Gordel rond Brussel. Het is één van de mooiste streken van het Vlaamse land en een wandelparadijs bij uitstek.

Onze Zomertochten vonden plaats op zondag 25 juli 2021. Het thema van onze tocht dit jaar was “De bergskes van het WK Wielrennen 2021 en de Brabantse Pijl“. Zoals ons thema al deed vermoeden, was dit geen parcours voor doetjes! 442 wandelaars gingen de uitdaging aan en stapten de Smeisberg, de Moskesstraat, de Bekestraat of de Horenberg naar boven. Zowel in onze startzaal als op de rustpost kon elke wandelaar op krachten komen en proeven van ondermeer onze lokale lekkernijen zoals waterkerssoep of Charlepoeng bier.

Link RouteYou evenement: Bergskes van het WK wielrennen 2021 en De Brabantse Pijl | RouteYou

Sfeerfoto’s van de wandeltocht vindt u hier.

VORIGE EDITIE 2019: Op zondag 28 juli vonden onze 11de Zomertochten plaats. Spijtig genoeg zat het weer wat tegen. Toch mochten we 640 wandelaars verwelkomen!

Starten kon u vanaf 7u tot 15u in Cultuurzaal Den Elzas (Elzasstraat 19, 3040 Huldenberg). Verschillende afstanden (4 – 7 – 10 – 12 – 17 – 23 – 31 – 38 km) brachten de wandelaars langs het Kasteel van Neerijse, het Margijsbos, de Doode Beemde, de Langerodevijver en langs de meanderende Dijle. Tevens boden wij een kids-fotozoektocht aan op de kortste afstand en voor de bierliefhebbers hadden we enkele streekbieren in de aanbieding.